Σάββατο 28 Μαΐου 2016

H ΕΠΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ) ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!


Στη χώρα μας πολύ εύκολα   απαξιώνουμε και  υποβαθμίζουμε ό,τι  παράγει και δημιουργεί ο δημόσιος τομέας και η δημόσια παιδεία. «Άχρηστο» το δημόσιο σχολείο, τα ΕΠΑΛ, οι ΕΠΑΣ, ο ΟΑΕΔ, λένε πολλοί, προς δόξαν των ιδιωτικών σχολών, που εκεί δήθεν γίνεται καλή δουλειά… μάλλον γιατί πληρώνεις…
Όμως, τους διέψευσε  όλους, η Ε.Π.Α.Σ Μεσολογγίου και το Τμήμα Μαγειρικής, το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Μαΐου 2016, στο Βλοχό, του πρώην Δήμου Θεστιέων  και στο  2ο συνέδριο  Τοπικής Ιστορίας και πολιτισμού.
Τα παιδιά της ΕΠΑΣ επιμελήθηκαν τη διατροφή των συνέδρων αφιλοκερδώς, παρουσιάζοντας τις μαγειρικές τους και γευσιγνωστικές τους ικανότητες. Διέψευσαν όλες τις παραπάνω θεωρίες,  με την πραγματικά επαγγελματική τους δουλειά που έκαναν  με  τα ωραιότατα και  πρωτότυπα φαγητά σε μεγάλη ποικιλία, τα  γλυκά και τα εδέσματα. Η ευγένεια και το χαμόγελο των παιδιών, συνόδευε τις θαυμάσιες γαστρονομικές τους δημιουργίες που θα ζήλευαν επαγγελματίες σεφ.
Αξίζουν, πραγματικά, θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στους καθηγητές, στο Διευθυντή της σχολής, που θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για τη δουλειά που κάνουν, για το ήθος και τις αξίες που μεταλαμπαδεύουν στους μαθητές τους. Σε αυτή τη χώρα που όλα απαξιώνονται και ισοπεδώνονται, τα παιδιά της ΕΠΑΣ, μας έδωσαν ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ότι αυτός ο τόπος, μπορεί να προκόψει και να δημιουργήσει. Ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια η επαγγελματική εκπαίδευση, να ανοιχτεί στην κοινωνία και να υπηρετήσει δράσεις και πρωτοβουλίες ανάδειξης του πολιτισμού και της τοπικής ιστορίας.
Θερμά συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά που επιμελήθηκαν τη διατροφή των συνέδρων. Το μέλλον πραγματικά τους ανήκει ,αρκεί να συνεχίσουν να προσφέρουν στην κοινωνία απαλλαγμένα από την άθλια  ιδιοτέλεια και τη μιζέρια της εποχής μας.
  
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Φ.  ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

1 σχόλιο:

  1. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να περιγράψεις επακριβώς με λόγια την δημιουργικότητα και την ικανότητα των σπουδαστών της ΕΠΑΣ στην μαγειρική. Όλοι όσοι βρεθήκαμε στο Συνέδριο και γευτήκαμε τα εδέσματά τους μείναμε κατάπληκτοι και για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί επέδειξαν ήθος, υπευθυνότητα και ζηλευτό επαγγελματισμό καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της παρουσίασης των γευμάτων. Ο όρος "συγχαρητήρια" μοιάζει ειλικρινά φτωχός ως ευχαριστήρια ανταπόδοση σε αυτή την ομάδα. Εμείς απλά υποκλινόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή